ПРО ЯЛОВИЧИНУ
Які існують сорти яловичини?
Ціна м’яса яловичина залежить від сорту.
Традиційно, яловичину ділять на три сорти:
Вищий. Сюди входить спинка, бедра, філе, грудна частина, кострець, око валок. Цей сорт м’яса, зрозуміло, є найдорожчим, адже є найбільш якісним та ситним. Його найкраще тушити або смажити.
Страви, котрі роблять з вищого сорту яловичини: котлети, відбивні, м’ясні рулети,стейк з яловичини виходить набагато смачніший, ніж з використанням м’яса інших тварин,пісне м'ясо, гуляш, ростбіф тощо;
Перший. Входить шия, лопатка, плечова частина та пахвина. Зазвичай використовують для приготування різноманітних супів та наваристих бульйонів;
Другий. Найдешевший сорт, котрий найкраще підійде для холодцю. Сюди входить: заріз, рулька, задня гомілка. Деякі з цих частин також можна використовувати для тушіння;
Яловичина, ціна якої є найвищою у світі – це мармурова яловичина. Свіжа яловичина яскраво червона і має специфічний молочний запах та однорідну структуру. Молода – м’яка і готується швидко. Готові страви відрізняються соковитістю та ніжністю. Що стосується м’яса більш зрілих тварин – то його краще використовувати як рублене чи мелене м'ясо.