ТОП-3 страви зі свинини
Хочеться чогось особливого? Ми підготували для Вас 3 рецепти, які не залишать байдужими ні Ваших рідних, ні гостей!
1. Крученики з чорносливом
Необхідні продукти:
· Філе свинини – 0,5 кг
· Голландський сир – 250 грам
· Чорнослив – 200-250 грам
· Сіль/перець
Готуємо страву
Важливим є нарізати свинину тоненькими пластинками квадратної форми, після – відбити.
Чорнослив нарізаємо вузькими смужками, змішуємо з натертим сиром. Сир і чорнослив – це начинка, яку треба завернути у рулетик з м’яса.
Рулети викладаємо на форму (бажано щільна на неглибоку форму) і доливаємо води до середини (також може бути бульйон).
Готуємо в духовці при 200° С півгодини. Для ефектної подачі можна прикрасити цілим чорносливом та зеленню.
2. Свинина в кисло-солодкому соусі
Для приготування цієї страви потрібно досить багато зусиль та інгредієнтів, але результат того вартий!
Необхідні продукти:
· Свиняча вирізка – 350-400 грам
· Ананаси консервовані – 150 грам
· Солодкий перець – 2 штуки;
· Свіжий імбир – 10 грам.
· Соєвий соус – 1 столова ложка
· Олія
· Сіль/перець
· Оцет – 2 столові ложки
· Цукор – 2-3 столові ложки
· Кетчуп (звичайний) – 2-3 столові ложки
· Яйце (жовток) – 1 штука
Готуємо страву
Для початку нарізаємо дрібними шматочками імбир, ананаси, перець, м'ясо (смужками). Додаємо соєвий соус, жовток, заливаємо невеликою кількістю води. Для того, щоб страва не вийшла занадто солодка – даємо сіль. Змішуємо всі інгредієнти. Маринуємо 40 хвилин.
Смажимо м'ясо на розігрітій пательні з фритюрною олією не більше 1-2 хвилин до золотистого кольору.Викладаємо на папір або решітку, щоб позбутися зайвого жиру. Повторюємо ще 1 раз.
Соус. Обсмажуємо імбир, по черзі додаємо перець, ананаси – впродовж 30 секунд смажимо все разом. Додаємо оцет, змішуємо. Далі – цукор, далі – кетчуп.
Крохмаль розводимо водою у столовій ложці і половинку додаємо до страви, розмішуємо. В кінці додається м'ясо, яке потрібно перемішати з соусом.
Найкращий гарнір для подачі – рис.
3. Мисливський шніцель
Необхідні продукти:
· Свинина – 0,5-0,6 кг
· Цибуля – 1 штука
· Зелена цибуля – 2 столових ложки дрібно нарізаного
· Гриби (шампіньйони) – 150 грам
· Вершки – 150 грам
· Помідор – 1 штука
· Бульйон – 250 грам
· Олія, мука, сіль, перець.
Готуємо страву
4 порційні шматки м’яса відбиваємо, додаємо солі та перцю і обвалюємо у муці. Далі підсмажуємо на гарячій сковороді. Смажимо гриби, не змінюючи олію після м’яса, додаємо мілко нарізану цибулю і тушимо. Доливаємо бульйон, заливаємо вершками. Вогонь повинен бути маленьким. Варимо до готовності. Додаємо сіль, перець, зелену цибулю.
М'ясо поливаємо вершково-грибним соусом.
Подаємо з лапшою, прикрашаємо помідором та листками салату.