Тонкощі приготування м’якої яловичини

Усім нам хочеться, щоб кожна наша страва була кулінарним шедевром.
Тонкощі приготування м’якої яловичини
• Пам’ятайте, що нарізати шматки, якщо вони порційні чи маленькі обов’язково потрібно вздовж волокон. Це зумовлене тим, що при обсмажені воно буде менше втрачати свою форму, а потім стане м’якшим. І жувати його буде легше.
• Не забувайте витирати помите м'ясо паперовими рушничками перед тим, як почати його смажити. Так м'ясо не лише краще просмажиться.
• Солити м'ясо потрібно вчасно. Ні задовго до приготування, ні перед смаженням. За півгодини до готовності – найкраще рішення. Так м'ясо не втратить колір і буде справді соковитим.
• Відбивайте яловичину перед смаженням чи іншим видом приготуванням спеціальним молоточком. Так воно точно просмажиться і не залишиться жорстким чи сирим.
• Замаринуйте м'ясо перед тушінням чи смаженням. Завдяки цьому способу навіть жорстке м'ясо стане набагато м’якішим. Найчастіше для маринаду яловичини використовують сухе вино, сметану, оцет, лимонний сік чи кислоту, кефір, тощо – кислота робить м’якішими волокна. Ну і відповідно додають приправ по смаку, а також моркву та цибулю. Кип’ятити, потім остудити і потримати м'ясо в маринаді близько 4 годин (не менше).
• Ще один спосіб – натерти сире м'ясо гірчицею і витримати декілька годин. Далі можна запікати чи смажити.
• Ківі та ананасовий сік – теж смачний і зм’якшуючий маринад.
• Щоб сік м’яса залишився всередині під час смаження потрібно почати смажити одразу на великому вогні. Так можна добитись скоринки. Потім можна додати трошки рідини і закрити кришкою. Доводити до готовності вже на невеликому вогні.
• Щоб запечена яловичина не вийшла сухою – потримайте її над киплячою водою після приготування.
• Фольга – чудовий спосіб запікання. Полийте м'ясо маринадом чи соусом, огорніть фольгою так, щоб не дозволити вийти пару і запікайте.