Запікаємо курку: 5 цікавих порад

Запікаємо курку: 5 цікавих порад
1.Цитрусові спішать на допомогу
Звичайно, курку можна приправити лише сіллю чи перцем, додати спеціальних спецій… Це вийде смачно. Проте, для того, щоб ваша курка мала особливий, ні на що не схожий смак, рекомендуємо спробувати запекти її, нафарширувавши половинками апельсину чи лимону. Також це можна зробити зі свіжою зеленню, додавши трохи масла та подрібненого часнику. Аромат + смак виходять просто неймовірними.
2.Розсіл
Правильно зроблений розсіл – це уже половина успіху. Щоб курка вийшла соковитою та ароматною її обов’язково потрібно замочити в розсолі перед запіканням. Як його готувати: сіль (50 грам) розводимо у воді (2 літри). Ставимо в холодильник на одну ніч разом з куркою. На наступний день перед приготування просто промити м'ясо звичайною водою і висушити паперовим рушничком.
3.Спеції – завжди хороша ідея
Спосіб професійних кухарів – натирати курку спеціями всередині, під шкірою. Зазвичай використовують комбінації різноманітних спецій. Чому всередині? Бо там трави не згорять, а люди, котрі знімають шкірку з курки все одно зможуть насолодитися неповторним смаком. Можна змішати чилі, тмин і шалфей. Або коріандр тмин і кардамон.
4.Слідкуйте за температурою і часом!
Слідуйте перевіреним способам запікання – розігріти духовку до 175 градусів і запікати, розраховуючи, що 450 грам м’яса – це 20 хвилин. В кінці чекаємо ще 15 і насолоджуємось ідеально запеченою куркою. Хочете рум’яну і хрустку страву? Тоді ваша температура – 230 градусів на 15 хвилин, потім понижуємо до 175 і залишаємо в духовці по тому ж принципу – 20 хвилин на 450 грам.
5.Подача – це важливо!
Після приготування обов’язково накрити курку листом фольги і дати відпочити до нарізки. Приблизно хвилин 10. Так страва не втратить свою соковитість.